dijous, 16 de gener del 2014


Raymonde Jaccod, Presidenta de la Delegació-Espanya a Barcelona de la Société des Poètes Français, és originària de Perpinyà, ensenya durant 10 anys a França al servei de l’Educació Nacional i al Liceu Francès de Barcelona durant 35 anys. És Traductora-Intèrpret espanyol-françès, Grafòloga en selecció de personal i experta en cal·ligrafia pels tribunals.

Ha estat secretària voluntària per l’Associació Tramuntana a la Delegació de la ciutat de Perpinyà a Barcelona durant 10 anys. Va col·laborar amb la Fundació Antonio Machado, amb la Casa de Múrcia i Casa d’Andalusia,

Membre actiu de l’Associació humanitària «Poetes Sense Fronteres» i altres associacions en Defensa de la Llengua Francesa, obté nombrosos premis literaris i rep la condecoració per l’ordre «Chevalier des Palmes Académiques».



M. Vital Heurtebize, President de la Société des Poètes Français ens diu de la poetessa:

«Agraïm a la Sra. Raymonde Jaccod el seu fantàstic treball i el seu dinamisme que ha posat al servei de la nostra societat, des de fa molts anys. La nostra societat no pot i no vol limitar-se únicament a activitats parisines, al contrari, es vol projectar més enllà de províncies i fronteres». (L´Agora número 52).

M. Jean R. Guion, President Internacional de l´Alliance francophone i president de l’Acadèmia de les Ciències d’Ultramar:

«Es necessita molta valentia per agafar el doble repte que consisteix a defensar la nostra bella llengua i aquesta poesia sense la qual la vida tindria tant poc sabor... Cal tenir fe, determinisme, voluntat, coratge, audàcia, és la follia de Raymonde Jaccod per llançar-se a tal aventura». (5a entrega de premis 2010).

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada