dilluns, 9 de juny del 2014


SINOPSI


En Martí, estudiant de batxillerat, descobreix un dia un poema dedicat a la seva mare. És un poema escrit fa uns vints anys, quan la mare era universitària. El fet és que aquest poema, el va escriure el seu pare, a qui en Martí no ha conegut mai. El noi inicia llavors una recerca del pare, recerca que el durà fins al cor mateix del Priorat, on coneixerà els avis paterns i conviurà amb ells en diferents moments de l'any.

            Fer l'ametlla, la verema, l'oliva, menar el tractor, llaurar, desbrossar, esporgar, treure a pasturar les cabres, cuidar el matxo i l'euga, descobrir els racons del mas dels avis, i viure i gaudir d'una terra catalana, autèntica i profunda, vet aquí l'essència del llibre Un estiu al Priorat.

            Pilar Garriga, autora de la trilogia publicada per Barcanova Un estiu a Borneo, L'home del bosc i Un estiu a Tacugama, repeteix els seus personatges (en Martí i la Mont, la Clàudia i la tieta Rosa) en aquesta novel·la juvenil, àgil, de diàlegs ràpids i descripcions acurades.

            Un estiu al Priorat és també l'homenatge que l'autora ret als seus pares, pagesos viticultors, veritables àlters egos dels avis d'en Martí.

            A partir de 12 anys.
PILAR GARRIGA                                   

Filòloga, traductora i mestra. Ha publicat les novel·les Un estiu a Borneo (Barcanova 2003), L'home del bosc (Barcanova 2005) i Un estiu a Tacugama (Barcanova 2008), i ha participat en els llibres col·lectius: Galeria ebrenca (Aeditors 2009), L'arbreda ebrenca (March Editor 2010), Poesia a la frontera (March Editor 2011) i Tren de Val de Zafán (Gara d'Edizions 2011).
Video promocional del llibre...:
       http://youtu.be/1vblq-MLRqk?list=UUfke4LDkAU054RQ0_AHRRmg

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada